Total Pageviews

Sunday, June 5, 2011

Am I a trouble maker?

Semalam,
2 minute sebelum jam 12am.
aku terlibat dalam 1 kemalangan yang memang xkan dapat padam dari ingatan.
Nampak tak kuasa Dia? sekelip mata je dia buat semua.

Ingat lagi ada 1 kereta wira biru gila yang asik dok cucuk2.
xtao laa apa masalah dengan lelaki.
kalau nampak pompuan bawak kete memang batak ke mcm mana cerita dia?
i was on the 2nd lane.
so sebab nak lari dari kereta gila tu.
buat decision untuk potong ke kanan.

tiba tiba wira biru yang datang from no where kat belakang.
dok cucuk2. huh xsempat tengok plat no kereta.
disebabkan terasa macam dihimpit.
suddenly kereta out of control.
DANNGGGGGG!!
ciom divider.

Okay ni sumpah teruk sebab depan dah hancur gila.
tayar tercabut so bila break kereta spinning atas highway.
xingat laa berapa kali pusing atas jalan tu.
sedar2 kereta dah melintang atas jalan.

dengan masih seat belt melekat dekat badan.
gagahkan diri carik hp sebab phone tgh charge dalam kete.
hilang mana pulak laa hp ni.
1st person i call.
It was my dad.

mujur ada pakcik yang baik datang and bukak pintu paksa keluar.
kereta tu totally hancur.
Ya Allah.
what I've done.

Keluar kereta xsampai 5minute.
then suddenly badan rasa macam nak collapse.
memang dah xnampak apa dah masa tu.
yang dengar just macam kecoh2.

Lepas tu dunia teros gelap.
hp still dekat tangan tapi mata bepinar.
yang nampak hanya hitam putih.
dah xnampak warna dah.

handphone vibrate pon xbole nampak sape yang kol.
message pon xbole reply.
Dalam2 aku tengah teruk macam tu.
still ada orang nak ambik kesempatan dekat aku?
bukak mata tapi xnampak muka. gelap je sume
Laki laki huh :'(
Ya Allah. macam2 ujian kau bagi aku.

Aku try push mata untuk bukak sebab xnak tumbang.
taknak pitam and taknak pengsan.
takot keadaan lagi teruk.
ayah datang. terus lari dekat aku.
pelok ciom tanya okay ke x. :'(
Ayah I am soo sorry.

daddy, sumpah u are the coolest man ever.
u are the best man in my life.
the best daddy in the world.
yes i love you daddy and im truly sorry. :'(

Tapi ayah sikit pon xmara.
dia lari terus pelok then cakap
'akak ok x luka apa apa x'?
:'(

Ayah terus bawak melintas ajak masuk kete.
Dia xcakap pape pon pasal accident.
Plus boleh buat lawak lagi.
"takpelah atleast akak dah rasa macam mana, ada pengalaman"
sambil aku pulak terdiam seribu bahasa x berkata apa2.
mind teros lost. shocked speechless semua ada.

Aku tanya ayah balik.
"ye lah tapi ayah penah ke accident mcm tu"
dengan laju nya ayah gelak sambil hilai ketawa.
"tak pernah. hahahaha" ayah!! :'(

aku tau even ayah gelak2 tapi hati dia still risau.
yes imma such a trouble maker.
selalo susahkan orang.
and selalo susahkan ayah. im sorry.
:'(

then pegi balik dekat tempat accident.
sebab kete x towing lagi.
just baru alihkan dekat tepi jalan.
ayah laa yang dok kehulu ke hilir naksettlekan kereta.
while me?
just tunggu dalam kete.
sampai pkol 3 pon xsettle lagi.
either nak towing je or nak tunggu toyota punya.

then all of sudden.
semua dah settle time nak gerak balai polis buat report.
Ayah still xcakap pape or mara or apa apa.
aku dalam hati dah takot gila. ni kalau ayah tetibe angkat tangan ni.
mauu aku bisu setahun.
sebab ayah xpernah angkat tangan dekat aku.

Then ayah bersuara,
"hancur kete hancur kete"
dia angkat tangan sambil letak atas kepala.
then belai2 rambot aku.
"nasib baik anak ayah selamat"
sambil belai2 lagi rambot aku.

air mata yang xkeluar langsong since accident tadi teros berjurai jatuh. :'(

oke im speechlesss :'(





kalau tengok keadaan kereta.
macam xpercaya kan yang im still alive.
tanpa ada sakit cuma lebam2 dekat badan je.
SYUKUR ALHAMDULILLAH.
THANK YOU ALLAH SWT
:'(

12 comments:

QillaTheCurve said...

noon.u kuatkan semangat eh.
semua yang berlaku ada hikmah disebaliknya.i bersyukur sbb u selamat.itu lebih penting.
skrg,u rehat.tenangkan fikiran.

Love,aina.

no'0n said...

thanks aina :')

Ayap said...

moral of the story.. sayangilah ayah anda.. sempena hari ayah nanti.. noon buatlah sesuatu utk ayah. hehe.. thanks to god dat u alive.. ucaplah alhamdulillah.. rehat dan smoga cepat sembuh.. nanti jgn luper datang linggi ye 18.06.2011 ni.. majlis bayap.. tau...!!

amie said...

noon , be strong okay . syukur kau selamat .

no'0n said...

InsyaAllah bayap :')

no'0n said...

thanks amie :')

anis nabila said...

noon,
mase accident ni noon sorg je ke?
actually accident katne?
Syukur sgt noon selamat...
nak nagis bace entry noon :'(

s y a said...

Noon! Teruknyaaaaaaaaaaaaa! Thank god u okay. :)

no'0n said...

Anis; im alone. masa otw nak baliks eremban dr kl. nasib baik xde pape. :) dah nak smpai exit seremban dah pon amsa ni.

no'0n said...

Thankssss sya :)

PR!NC3SZ WAN!3 said...

babe , terok nye accident??
no'on oke x??
injured terok??
astaga!!! laju sgt ne bawak kete...
next tyme careful taw!

no'0n said...

thanks wanie ;) Okay Alhamdulillah selamat babe ;)