Total Pageviews

Wednesday, April 6, 2011

PEREMPUAN SAHAJA :)

TIPS pemilihan tuala wanita


ini entry khas untuk perempuan yang memakai tuala wanita.
atau bahasa inggerisnya PAD.
abes tu kalau perempuan yang xpakai mcm mana?
nak baca pon boleee.
taknak baca pon xpe. :)

bagi seorang WANITA.
pemilihan tuala wanita yang betul memang penting lagi lagi dikala bendera jepun berkibar.
kita kena tahu mana 1 yang sesuai untuk memastikan tiada berlaku kebocoran yang melampau terlampau.
To be honest.
Saya memang xreti nak pakai pad.
apatah lagi umur baru setahun jagung.
*ecehhh padahal xsedar dah tuaaa.

selalu je mengalami kebocoran.
TAPI kebocoran yang biasa sahaja yee.
belom pernah lagi sampai keluar hingga terkena pakaian.
Kadang kadang bila kita di waktu kedatangan,
perasan x kita rasa malas gila nk keluar and prefer duduk je dekat rumah.
perasan x?
hah tu perkara biasa.
tapi xlagi setelah saya mengenali Libresse.

kalau dulu rasa malas je nak keluar.
sekarang xlagi sebab rasa selesa.
kalau dulu berat je badan nak jalan.
sekarang mana ada lagi. laju je nk g memana.

tulaa dia penangan Libresse.
tengok je iklan dia yang begituu hmmph.
memanx xdinafikan memang terbukti berkesan :)

Tips
1. Tengok size pad yang kita nak beli.
contohnyaa setiap pad dia akan letak berapa cm panjang. itu sebenarnya membantu kita mengenal bentuk tubuh badan kita sendiri dan juga mengelakkan pad kita dari lariii. xpayah laa kita susah susah nak kejar kalau dia duduk diam je dekat situu kan. ^.^

2. Pad tu diperbuat daripada apa. kapas or apa. kalau bole elakkan dari beli yang kapas. sebab selalunya bila dah lamalama. kita akan rasa macam basah je. ni laa yang buat kita xselesa sebenarnya. get it get it??

3. kalau boleh tolong tolong dan tolong elakkan dari beli pad yang ada gel dalam dia sebab benda tu xmembantu langsung malah lagi menyusahakan. kita orang Islam kan kena basuh semua darah yang ada. so kalau ada gel tu semua darah akan melekat dekat dia. macam mana kita nak pastikan yang ianya bersih? sedangkan amsih terdapat2 sisa dan warnanya pon xhilang?

4.biasakan diri untuk membeli atau senang cita sediakan duit setiap bulan untuk membelanjakan duit membeli 2 atau 3 jenis pad. bukan apa untuk kegunaan korang jugak kan. macam contoh beli overnight untuk tidoo. nanty xdelaa tertinggal peta2 jepun dekat atas cadar. and xde laa menyusahkan kita nak basuh kann. lagi 1 kalau rasa macam 1st and 2nd day tu heavy flow sangat! beli laa maxi. ini semua sebagai langkah dari kita memaulkan diri sendiri. yelaaa kang tetiba dah bocor. xke malu kawan?

5. and make sure laa pad yang kita pakai tu ber wing. ini pon mengelakkan dari pad tu berjalan sendiri jugak kan.

ini sahaja yang dapat saya fikir sekarang ni. hehe :))

sooo, what are you waiting for giirrrrlss? Lets try new thing! ;)
Jom laa kita sama sama menggunakan Libresse.
ternyata dan terbukti ia sangat selesa untuk kita sebagai wanita.

OK. setiap bulan saya akan pastikan membeli kesemua ini! ;)
kalau stok dah abes laa kan. :)

yang Purple tuu: maxi overnight. wish i always use it at night ;)
yang Blue tuu: ari ke empat kelima ok laaa
yang Green and Pink tuu: all day longg. time siang fuhh.
ada lagi yang xde dekat pic ni. which is pantiliner. tu pon berguna bila dah tinggal sisa sisa :DD

sooo moh laaa kita pakai sesama.
harga pon xde laaaa mahal bebenor 5hengget lebeh jee.
sumpah worth it ok.

kalau dulu sebokk dengan Kotex Style kann.
skang xpayah dahh. pakai ni pon rasa style ;)


Till here.
P/s : xsabar nak cite pasal pegi perhentian aritu :D

sabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabarsabar

Lots of love,
no'on :)

7 comments:

fyfyAmer said...

amboi kemainnn promote. sjak bler jd duta libresse nih. :) nk try lah.
nk bce sal perhentian! cpt update. ;)

fyfyAmer said...
This comment has been removed by the author.
no'0n said...

sabo fifi oi! kau penang mane? :))

fyfyAmer said...

ak lpak kt uma mbe ak..die bwk jln. kt blik pulau kot. ak pon xbpe pasti. hahah

no'0n said...

oo best laa eh?
kitorang plan nk pegy penang nanty.
:))

fyfyAmer said...

sure best. :) kitorunk plak plan nk g perhentian. cm syokk jew ngok korunk pegi. jelez!

no'0n said...

haha tunggu laa lappy aku bikin hal laa. tensionnn~