Total Pageviews

Tuesday, January 19, 2010

Destinasi bajet!!

ok,, rasanya semua dah tahu kan yang aku dah pergi ke JB,,
so nak cerita lahh sikit pasal JB,,
yang sangat eh bukan sangat kot,, tapi terlampau BEST!!
1stly ramai yang tanya n pelik sapa yang jak nak pergi JB ni,,
n kenapa decide nak pergi JB,,
so meh la nak story ni,,
meh meh dekat sikit :)

Ok,, last week Tisa call aku and kami on call =

Tisa : Noon, aku plan nak pergi Jb ni,, nak ikot x,??

Aku : Dengan excited nya,,nak nak!! padahal xminta permission lagi,, bajet lepas je)

Tisa : so kau confirm la ni??

Aku : Hah aku confirm pergi weyh!! (sumpah confident gile!!)

hahahaha,, then tanya ibu,, ibu macam bagi xbagi,,ibu biasalah jawapan dye "Ibu xtahu, tanya ayah"
xtanya ayah pun, dah tahu dah jawapan dye,,
ahahha (*-*) anak dara kesayangan ye kan weee~
sooo,,
ari jumaat aku gerak ke klang pergi rumah tisa,,
and thanks to Halim yang hantarkan aku pergi rumah tisa,,
thanks babe (^_^) hehe,,

sampai terus bercerita and tak tidur,, maybe sebab excited sangat kott,,
hahaha yela travel backpackers tuhh,,
and tepat pukul 7 kitorang dah gerak naik train straight pergi Stesen Putra,,
Ok dari sini ke JB or Larkin tuhh RM 31.20 k,,
and kami pun dengan semangat nya pergi lahh naik kan,,
bayangkan kitorang tak tidur,,
perjalanan 4 jam 30 min bole kitorang xtidur,??
haih,, memang ecxited abes ni,,,



muka excited kami weee~


 Then sampai je kat Larkin,, terus mengelabah tak ada arah tuju,,
time2 tulah baru teringat kawan kawan kat JB,,
mulalah contact semua kawan yanga da kat dalm phonebook hp,,
hahaha,,
sambil tuhh pusing jugak tengok bus,,
then nampak bus City Square!!
yesshh we are heading there (*.*)
haha kelakar kat dalam bus,, baru tahu yang kitorang 3 orang sama2 1st time pergi JB,,
and  xtahu langsung apsal Jb,,
kelakar kan (^_^),,



muka 1st time pergi JB,,

ouh tambang dari Larkin ke CS is RM 1.70,,

Sampai CS terus plan nak carik hotel nak check in,,
badan dah letih and sebenarnya excited nak berjalan,,
hahaha,,
so pusing2 kat Persiaran Meldium,,
banyak choice,,
tapi sumpah scary,,
ada macam bapak2 ayam yang carik anak ayam pun ada,,
so after dah confident dengan 1 hotel tuhh,, so kitorang check in,,
RM 88 per night,,
so about RM 29 per person,,
ok kan,,??
kata pun bajet,,
and semua ada dalam tuhh,,

then Bum kol and roger segala,,
dye datang and menjerit macam  orang gila coz xpercaya yang we all sampai,, JB!
hahaha :))
so lepas tuhh gerak kotaraya :)
pergi makan dekat Kebayan,,
hahaha comell kan nama dye (^_~)










makan pun sedappp!
and murah sangat,,
must try kat cini *bandung soda! terbaekkk (*.*)
so lepas dah kenyang,,
kitorang pun gerak CS,,
kat CS ada 1 tempat called Innercity,,
kat cini korang bolehh carikk barang2 yang susah nak dapat dalam harga yang sanagt murahh (>.<)
fuhh sumpah rambang mata,,
tapi xbeli pape pon,,
sebab xda duet lagi,,
hehehe,,

so tunggu Ekyn and Fenn datang,,
diorang lah yang jadi trasportation kami sepanjang dekat sana,,
bawak kami pergi Jusco Tebrau,,
wooowwww~
haha (padahal sama je kan dengan kat cini)
haihh~
lepas tuhh pergi Danga bay,,
oke sangat cantikk,,
tapi kat sana semua mahal,,
so xmain apa apa game pon,,
just ambek picture,,
and pusing2 around the world,,
hahaha,,
lepastuhh straight pergi lepak kat Singgah Selalu,, (dikenali oleh warga JB sebagai SS)



semua pic masa dekat Danga Bay

so lepas tuhh layan shisah kat Jb,,
and aku pening kepala sangat,,!!
maybe sebab xcukup tidur kan (*_*)
so lepas tuhh balik bilik and tido,,
tapi xtidur pun,,
tisa yang tidur awal,,
aku dengan ika pukul 5 baru tidur,,
ceyhh konon plan nak banguna wal nak breakfastt,,
harapannn!!!!
haha semau dah terlajak,,
dah la kena check out at 12,,
gasakk,,


Pagi2 buta dah dapat message dari Din,,
ye ye ajak kitorang pergi rumah dye,,
so kitorang pun gerak lahh pergi Pontian,,
and kali ini sekali lagi independent menggunakan public transportation,,
hehehe,,
pergi jalan sampai depan CS and tanpa segan suli tanya orang,,
hahaha,,
jadi kami ambik bus pergi Larkin dulu,,
oke cost us RM 1.70,,
then carik bus pergi POntian,,
which cost us RM 5.40,,

tunggu dengan penuh sbar pergi Pontian,,
xlama sgt,,
about 1 hour je,,
then samapi Din jemput us,,
and bawak pergi rumah dye,,
wah mak dye dah masak,,
best best,,
sumbat perut sampai penuh,,
and sumpah perut terus senak,,
hahahaha ( ^.^)



haha pergi Pontian oke (~.~)
so din pun bawak lahh kitorang pergi jalan sana,,
nak tahu x,,??
perhentian bas dye betul2 depan laut,,
xde lahh betul2 tapi sejengkal jela,,
hehehe,,
pastu pergi Penghujung Tanah Asia,,
perhh,,
gila lahh,,
bila i balik JB ekyn pun cakap dye taktau,,
hahaha,,
apa cerita,,
apdahal duduk JB,,
so siapa yang lebih membanggakan,,??
hahaha (^_~)








yang kecil molekk tuhh gf Din

and pic bawah tue kan pic masa dekat Pasar karat (*_*)
saya shopping banyak kat sana,,
yyyeaaaaaahhhhhhhhh,,

eh eh,, till here lahh,,
ada hal yang perlu diberesin =P,,

bubye~

2 comments:

L.Lawlett said...

hm, cerita kamu pasal jb memang best
cuma tulisan ngan background nak sma colour so sakit gak ar mata nak bca
anyway
share lots more k

no'0n said...

ok i will,,
btw
thanks 4 d advice :)